loader
Letették az esküt

Letették az esküt

A Városháza dísztermében tették le esküjüket a szavazatszámláló bizottságok tagjai. Az április 6-ai választáson, összesen húsz választókörzetben felelnek majd a szavazatok érvényességére.

Az idén hatályba lépő jogszabály szerint lehetőség volt óriásbizottságok alakítására, azonban Szentendrén egy választókörzetben sem lesznek 8-10 főnél többen. Az eskütétel ceremóniája mellett, a bizottsági tagokkal részletesen ismertették a 2014-es választásra vonatkozó új rendeleteket és módosításokat.

A választási névjegyzék küllemében és tartalmában is megváltozott, ami nehézséget jelenthet az adminisztrációban. A szentendrei bizottságokban sok több évtizedes tapasztalattal rendelkező szavazatszámláló van, így nekik jobban kell figyelni a módosításokra, hiszen nem hagyatkozhatnak az elmúlt évek rutinjára.

A választók megkönnyíthetik a bizottságok munkáját azzal, ha érvényes okmányaikat előre kikészítik. Az érvényes szavazattételhez egy fényképes személyirat és lakcímkártya szükséges. Mindenki csak a kijelölt választókörzetében szavazhat. Voksolni reggel 6 órától, este 7 óráig lehet.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok