loader
Időközi képviselő-választás lesz vasárnap Szentendrén

Időközi képviselő-választás lesz vasárnap Szentendrén

Három képviselőjelölt indul a Szentendre 10. sz. egyéni választókerületében július 17-re kiírt időközi önkormányzati képviselő-választáson. Június 13-ai ülésén a Helyi Választási Bizottság sorsolással állapította meg a jelöltek sorrendjét a szavazólapon. Képviselő jelöltek az alábbiak szerint fognak szerepelni a szavazólapon:

Puskás Réka, Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület

Szabados András, FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt

Bürger Zoltán, Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Az időközi választások oka, hogy Dr. Almási Csilla 2020. december 17-ei lemondása óta betöltetlen a képviselői pozíció.  Az időközi választás kitűzésére korábban járványügyi helyzet miatt kihirdetett veszélyhelyzetben nem volt lehetőség. Ez idáig Fülöp Zsolt polgármester látta el a körzet képviselőjének feladatait.

A vonatkozó kormányrendelet 2022. április 10-től teszi lehetővé időközi választás kitűzését, a Helyi Választási Bizottság április 20-ai határozatában július 17. napjára tűzte ki a voksolás időpontját. – olvasható a www.szentendre.hu weboldalon.

A választókerülethez két szavazókör tartozik, a 19-es és a 20-as számú. Azokat a választókat, akik legkésőbb 2022. május 11-én a szavazóköri névjegyzékben szerepeltek, a Nemzeti Választási Iroda értesítette a szavazóköri névjegyzékbe vételről a választópolgár értesítési címén, ennek hiányában lakcímén legkésőbb május 27-éig. Azok a választópolgárok, akik 2022. május 11-ét követően kerültek, illetve kerülnek a szavazóköri névjegyzékbe, a Helyi Választási Iroda értesíti. A szavazóköri névjegyzéket 2022. július 15-én zárják le. Szavazni csak érvényes, személyazonosság és lakcím igazolására alkalmas okmányok bemutatásával lehet.

A szentendre.hu oldalon olvasható továbbá: „A fogyatékossággal élő választópolgár 2022. július 8. (péntek) 16.00 óráig kérhették, hogy választójoga gyakorlásának segítésére a szavazólap önálló kitöltéséhez Braille-írásos sablont kapjon a szavazás napján.  Aki egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be. A szavazatszámláló bizottsághoz meghatalmazott útján vagy meghatalmazással nem rendelkező személy általi kézbesítéssel legkésőbb 2022. július 17-én (vasárnap) 12 óráig kell megérkeznie. Mozgóurna csak írásban kérhető az igénylő adatainak pontos feltüntetésével és az igénylés indokának megjelölésével!”

Az időközi önkormányzati választással érintett 10. sz. egyéni választókerületben lakcímmel rendelkező választópolgárok a lakcímük szerinti szavazókör területén lévő alábbi szavazóhelyiségekben adhatják le szavazataikat

019. szavazókör: Régi Művésztelep, Bogdányi út 49. (akadálymentes)

020. szavazókör: Régi Művésztelep, Bogdányi út 49. (akadálymentes)

Minden információ az időközi választással kapcsolatos általános tájékoztatóban,ITT olvasható. A kérelemnyomtatványok elérhetők a www.szentendre.hu/Városháza/Választások/Időközi választás 2022. menüpont alatt valamint a Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu) is,  ITT.

 

Forrás: www.szentendre.hu

 

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok