Forián-Szabó Gergely a 2011 Egyesület polgármesterjelöltje Budakalászon

Forián-Szabó Gergely a 2011 Egyesület polgármesterjelöltje Budakalászon

Közgyűlést tartott a 2011 Egyesület - olvasható a husztizenegy.hu-n. A legfőbb döntéshozó testület elfogadta az elmúlt időszak elnökségi beszámolóját, majd fontos személyi döntések születtek. Az egyesület Simon Péter személyében új elnököt választott, az elnökség összetétele ugyanakkor nem változott. A tagság megvitatta a 2024 júniusában esedékes önkormányzati választás legfontosabb kérdéseit. A közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, hogy a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület elindul a jövő évi önkormányzati választáson, polgármesterjelöltje pedig Forián-Szabó Gergely lesz.

A 2011 Egyesület november 12-én délután tartott közgyűlésén szinte valamennyi régi és új tag részt vett, majd az elmúlt időszak eseményeiről elhangzott beszámoló elfogadása után új tagok felvételéről döntöttek. Ezt követően az egyesület vezetését érintő kérdések kerültek napirendre. A közgyűlés döntése értelmében az 5 tagú elnökség összetétele nem változott, továbbra is Czinke Zsuzsanna, Forián-Szabó Gergely Lukácsovics Luca, Simon Péter és Vadler Zoltán irányítják az egyesület munkáját. Az egyesület ugyanakkor új elnököt választott: Czinke Zsuzsannától Simon Péter veszi át a stafétát.

A tisztújítás után a 2024. évi önkormányzati választással kapcsolatos kérdések kerültek napirendre. A tagság véleményének megismerése után a közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy a 2011 Egyesület jövőre is megméreti magát az önkormányzati választáson. A csapat minden budakalászi választókörzetben indít képviselőjelölteket. Mivel dr. Göbl Richárd 2019-ben egy ciklusra vállalta a polgármesteri feladatot, ezért a városvezetői posztra új jelöltet állított az egyesület, a tagság egyhangú döntése alapján 2024-ben Forián-Szabó Gergely lesz a 2011 Egyesület polgármesterjelöltje.

A tagságnak továbbra is fontos alapelve, hogy a 2011 Egyesület az országos politikai pártoktól független, lokálpatrióta szervezet legyen, ugyanakkor mindazokkal együttműködésre törekszik, akik Budakalász, illetve a budakalásziak érdekében szeretnének tenni - írja az egyesület honlapja.

A közgyűlés hivatalos programja után az egyesület tagjai és meghívott vendégei értékelték az elmúlt évek tapasztalatait, majd megvitatták a város közeli és távolabbi jövője szempontjából legfontosabb feladatokat.

Forián-Szabó Gergely a 2011 Egyesület alapító tagja, 6 gyermekes édesapa. A 2019. évi önkormányzati választáson nagy többséggel nyert mandátumot Budakalász 6. számú választókörzetében. Eredeti szakmája közgazdász, nemzetközi pénzügyi vállalatoknál dolgozott vezető beosztásban. 2019-ben a képviselő-testület Budakalász alpolgármesterének választotta, azóta a korábbi szakmája helyett a városvezetéssel kapcsolatos feladatokat tekinti elsődlegesnek.

Forrás és fotó: husztizenegy.hu