loader

Felajánlotta lemondását a budakalászi jegyző

Homoszexuálisnak gondolta a budakalászi önkormányzat jegyzője azt az anyakönyvvezetői állásra jelentkező szakembert, akit szakmailag alkalmasnak találtak a munkára. A férfi már az új munkahelyére indult, amikor szóltak neki, mégsem vették fel. A jegyző okoskodásáról hangfelvétel készült.

Deák Ferenc, jegyző ma a város hivatalos weboldalán tett közzé egy közleményt, melyben felajánlja lemondását a történtek miatt:

"Tisztelt Budakalászi Polgárok!

A napokban nyilvánosságra került szavaimért minden ismerőstől és ismeretlentől ezúton is szeretnék bocsánatot kérni. A következményeket és az azzal járó felelősséget, kötelezettséget vállalom és vállalni fogom. A jegyzői munkámat érintő kérdésekben egyeztetést kezdeményeztem polgármester úrral és felajánlottam neki a lemondásomat.

Deák Ferenc"

Ahogy arról már korábban beszámoltunk az Önkormányzat meghirdette a megüresedett budakalászi anyakönyvvezetői állást. Végül - néhány sajtótermék és a jelentkező állítása szeint - több jelentkező közül kiválasztották a legalkalmasabb jelöltet és szóban megállapodtak az új munkatárssal a kezdésről. 

Amikor az új anyakönyvvezető túl volt a pályázat értékelése utáni állásinterjún, készült az üzemi orvoshoz, úton volt Budakalászra, hogy felkészüljön anyakönyvvezetői hivatala közeledő átvételére, amikor megcsörrent a telefonja. Az önkormányzattól keresték, elnézést kértek, mert az álláshirdetés váratlanul okafogyottá vált, miután a távozni készülő anyakönyvvezető mégsem hagyja ott az állását – írja a Telex.hu.

Deák Ferenc budakalászi jegyzőben megkérdőjeleződött a jelentkező szexuális irányultsága, ezért ismeretségi körében érdeklődni kezdett – írja a helyi Kalászinaplo.hu A jegyzőhöz az a információ jutott vissza, hogy a jelentkező a saját neméhez vonzódik. Mivel az anyakönyvvezetők általában ismerik egymást, ez az érdeklődés elterjedt szakmai körökben is.

A jegyzőt a Telex.hu buktatta le, ugyanis nyilvánosságra hoztak egy hangfelvételt, amelyen a jegyző egyértelműen kimondja, miért nem kell Budakalászra az amúgy jónak tartott szakember.

„Gondolkodtunk, mi legyen, (…) felhívtuk, hogy akkor rá esett a választásunk. De közben most tudtam meg egy negyedórája, hogy jó volt a megérzésem, búzavirág” – mondta a hangfelvételen a jegyző, akinek az is baja volt, hogy az illető ráadásul „intelligens, az még rosszabb. Egyéb kérdéseket is fölvet bennem” – mondta.

„Utálom az ilyen lóbaszó férfiakat, haragszom rájuk, alapból” – magyarázta Deák Ferenc, akinek az is szemet szúrt, hogy korábbi munkahelyén a pályázó több élettársi kapcsolati bejegyzést is lebonyolított – ami az anyakönyvvezetői állással járó feladat. „Mi ilyet itt nem fogunk csinálni, mert nem vagyunk erre kijelölve, hála a jó istennek” – mondta.

A felvétel szerint a jegyző attól tartott, hogy rossz fényt vetne rájuk, ha beindulna a suttogó propaganda, hogy a távozó anyakönyvvezető helyére „csak egy buzit” találtak, mert, mint mondta, Budakalász konzervatív. 

A felvételen az is hallható, hogy a jegyző hangosan gondolkodik arról, hogy a helyzetre az lehetne a megoldás, hogy majd a távozó anyakönyvvezetőt maradásra bírják egy kis időre, megmondják neki, hogy „most közös megegyezés nincs”, és addig az új, melegnek vélt jelölt úgyis elhelyezkedik majd.

„Azt mondjuk a csávónak, hogy bocsánat, maradt az anyakönyvvezető.”- hangzik el a felvételen és a valóságban így is történt. Felhívták a nyertes pályázót, hogy bocs, mégsem övé az állás.

A budakalászi jegyző a portálnak küldött levelében szintén azt a verziót írta meg, amely a hangfelvétel alapján kamunak tűnik. Mint fogalmazott: valóban volt „olyan jelentkező a szeptemberi pályázaton, akit a kiválasztási folyamat során alkalmasnak találtunk a pozícióra, ezt telefonon jeleztük is neki. Röviddel ezután azonban kollégánk, akinek a pótlására kiírtuk a pályázatot, jelezte, hogy mégis maradna.” – írtas a portálnak a jegyző, aki arról is írt, hogy a távozó jegyző munkájával elégedettek voltak.

A felvételt azért vágták meg, mert azon más emberekről, önkormányzati dolgozókról, ismerősökről is beszélnek beazonosítható módon. A vágással a mondanivaló lényege nem torzult.

Forrás: budapestkornyeke.hu

 

 

Felajánlotta lemondását a budakalászi jegyző

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok