loader
Vasút sori ovi - Megkezdődött az átalakítás

Vasút sori ovi - Megkezdődött az átalakítás

Fontos kérdésben döntött nyár elején, a Képviselő-testület, amikor a zárszámadást tárgyalták. 

Több éves előkészítő munka előzte meg azt a bejelentést, amit nemrégiben tett a város polgármestere, Rogán László a közelmúltban tartott ülést követően. A pénzmaradvány elsődleges felhasználási céljaként a Vasút sori óvoda megépítését határozta el a testület. A település vezetője a városi weboldalanak így nyilatkozott, "több éves előkészítő munka és felelősségteljes gazdálkodás eredményeként a budakalászi családokat támogató intézkedéseink részeként jövőre megépül az új óvoda a Vasút soron. A régi, balesetveszélyes és a mai kor követelményeinek még felújítással sem megfelelő intézmény helyébe egy korszerű, új épület kerül majd.”

Két éve döntött úgy a Képviselő-testület, hogy az új óvoda megépítésére pályázatot nyújt be, ennek megfelelően elkészültek az épület engedélyes tervei. Elhúzódott a pályázat elbírálása, viszont az így rendelkezésre álló időben az Önkormányzat felkészült a beruházás esetleges saját forrású megvalósítására is. 200 millió forintot különített el erre a célra a grémium, hogy eredménytelen pályázat esetén is megépülhessen jövőre az óvoda. Fejlemény a pályázattal kapcsolatban, hogy az irányító hatóság új – szeptemberi – időpontot tűzött ki az elbírálásra. 

Múlthéten kezdődött meg a korszerűtlen épület bontása a Vasút soron, amit a kivitelezés első szakaszában kézi erővel végztek. Az elbontott törmeléket daráló segítségével dolgozzák fel. A munkálatokat várhatóan néhány héten belül befejezik.

Kép forrása: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok