loader
Újabb fertőzött van a Szivárvány Óvodában

Újabb fertőzött van a Szivárvány Óvodában

A Szivárvány Tagóvodában még egy COVID-19 fertőzött munkatársat találtak – annak köszönhetően, hogy polgármesteri utasításra elvégezték valamennyi munkatársnál a PCR-tesztet. Az önkormányzat ma, szeptember 14-én este elvégezteti a saját költségén az óvoda helyiségeinek, eszközeinek ózongenerátoros fertőtlenítését.

Szeptember 10-én derült ki, hogy az óvoda egyik dajka munkakörben dolgozó munkatársának második COVID-tesztje pozitív lett. Mivel augusztus 28. óta nem tartózkodott az intézményben, ezért a mb. járási tisztifőorvos – “az utolsó kontaktustól eltelt hosszú időre, illetve a késő pozitivitásra való tekintettel” – úgy rendelkezett, hogy “mellőzhető a járványügyi megfigyelés alá helyezés”, ill. a jelenleg érvényben lévő protokoll szerint más járványügyi intézkedés sem szükséges.

Fülöp Zsolt polgármester azonban indokoltnak látta, hogy valamennyi munkatársnál végezzék el a PCR-tesztet. Ez meg is történt szeptember 11-én. Ma a délelőtti órákban meg is érkeztek az eredmények és egy – szintén dajka munkakörben dolgozó – munkatárs tesztje pozitív lett. Az a munkatárs, akinek most pozitív lett a tesztje korábban betegállományban volt szeptember 12-ig, de hogy hétfőtől munkába tudjon állni, őt is tesztelték. Ma háziorvosi engedéllyel munkába is állt, de a délelőtt folyamán kiderült, hogy COVID-pozitív.

Az önkormányzat ma, szeptember 14-én este elvégezteti a saját költségén az óvoda teljes fertőtlenítését.

Hajnal Szilvia intézményvezető jelentette a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálynak, az EMMI-nek és a Helyi Operatív Törzsnek, hogy még egy munkatárs tesztje pozitív. A Népegészségügyi Osztály a mai nap folyamán hoz döntést a továbbiakról.

 

 

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok