loader
Új termekkel bővül az Izbégi Általános Iskola

Új termekkel bővül az Izbégi Általános Iskola

Az Izbégi Általános Iskola bővítési munkái idén augusztusban elkezdődnek. A több mint 400 millió forint értékű beruházással 4 új tanteremmel, fejlesztőtermekkel és kiszolgáló helyiségekkel bővül az iskola.

A képviselő-testület még 2018-ban hagyta jóvá az Izbégi Általános Iskolában megvalósítandó tanteremfejlesztésről szóló együttműködési megállapodást. 2019 novemberében a testület – az egyes változások miatt – ismételten tárgyalta és jóváhagyta az együttműködési megállapodást, ami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., a Váci Tankerületi Központ és Szentendre Város Önkormányzata között jött létre.

Az ütemterv szerint az építési munkák várhatóan egy évet vesznek majd igénybe, így jövő augusztusra fog befejeződni az építkezés. A terveket a 2017-2018-as jóváhagyási terv alapján a Magyar Energiacentrum Kft. készítette, a jóváhagyási terveket a DNS-Építészműterem Kft., a kivitelezést a HC Építő Kft. végzi.

Szentendre Város Önkormányzata az együttműködési megállapodásban vállalta, hogy gondoskodik a felső iskola- és óvodaépület felől érkező csapadékvíz elvezetésről, szükség esetén a befogadó közművek bővítéséről, valamint az iskolaudvaron lévő kültéri játékok áthelyezéséről és felújításáról.

A balesetveszély elkerülése és az építkezés és miatt 26 fás szárú növény kivágása vált indokolttá, de a fapótlási tervek szerint 90 fás szárú növényt fognak az iskola udvarán és a környező területen ültetni.

Az építkezés ideje alatt a Mária utcai forgalmat az Önkormányzat folyamatosan biztosítani kívánja. Az építkezés alatti forgalmi rendről, közlekedési útvonalakról az iskola és az önkormányzat iskolakezdés előtt részletes tájékoztatást fog adni.

Az Izbégi Általános Iskola évek óta súlyos túlzsúfoltsággal küzd, ezzel a beruházással várhatóan megszűnnek a teremhiány miatti gondjaik.

 

Forrás: szentendre.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok