loader
Több, mint 300 újonc az MH Altiszti Akadémián

Több, mint 300 újonc az MH Altiszti Akadémián

Több, mint 300 újonc vonult be a Szentendrei Magyar Honvédség Altiszti Akadémiára, hogy megkezdhesse alapkiképzését. Különböző egészségügyi, pszichikai és fizikai felméréseken kellett megfelelniük annak az 54 nőnek és 282 férfinak, akiknek a jövő héten kezdődik a kiképzésük. A legfiatalabb jelentkező 18, a legidősebb 46 éves.

Az öt plusz egy hetes kiképzésen kemény, katonás, de emberséges tréningre számíthatnak a résztvevők, amelynek célja, hogy megtanulják azt az alapképességet, amire egy katonának szüksége lehet, illetve kipróbálják, hogy terhelés alatt mentálisan, fizikálisan mennyit bírnak. Egy mérés-értékelési rendszerrel folyamatosan nyomon követik majd a katonák teljesítményét, amely alapján kiválasztják azt a 250 altisztet, akik elkezdhetik az acélkocka altiszti képzést.

Várhatóan 2020. július 18-án lesz az avatásuk, de annak a 80-90 embernek, akinek nem sikerül bejutnia az Acélkocka kiképzésre, azoknak sem kell elkeseredniük, hiszen várhatóan a keresztfélévben is elindítják a képzést.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok