loader
Szünet vagy digitális tanrend: elérte a harmadik hullám a gyermekintézményeket

Szünet vagy digitális tanrend: elérte a harmadik hullám a gyermekintézményeket

Szünetet rendeltek el a Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvodában, és digitális tanrendre álltak át a Templomdombi Általános Iskolában. Mindkét intézményben a gyermekek és a pedagógusok is koronavírusra utaló tüneteteket produkáltak.

A Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvodában hét munkatárs fertőződött meg. Ezért rendelt el rendkívüli szünetet február 17-től 24-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), illetve a Járási Népegészségügyi Osztály.

A szentendre.hu írása szerint az intézményvezető azonban a szünet meghosszabbítását kérte, mert további munkatársaknál is kimutatták a koronavírus-fertőzést, így az óvoda március 1-től fogadhatja ismét a gyerekeket.

„Az általános iskolában több osztályban kellett áttérni a digitális oktatásra, mert több gyermeknél mutatták ki a fertőzést, így korábban a 8/c osztály és a 6/a osztály volt érintett, jelenleg pedig, február 22-től 26-ig az 5/a osztálynál van online oktatás” – írják Szentendre hivatalos weboldalán.

Egy óvónő fertőződött meg a Hold utcai óvodában, így ott egyedül a Pillangó csoportban rendeltek el rendkívüli szünetet, ami pont máig, február 24-ig tart. Az óvoda két másik munkatársánál is elvégezték a PCR tesztet, de az eredményük negatív lett.

„A megbetegedett munkatársak többsége azonban még mindig komoly tünetekkel küzd, így egyelőre nem tudni pontosan, hogy valóban visszatérhetnek-e március 2-tól a gyerekek az iskolába. Ez március 1-jén fog eldőlni – tájékoztatott Tenkesné Halász Enikő intézményvezető” – tette közzé a szentendre.hu.

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kép forrása: pixabay.com

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok