loader
Régi-új iskolaigazgatók Budakalászon

Régi-új iskolaigazgatók Budakalászon

Kovács Kristóf Áron lett a Patakpart Általános Iskola első igazgatója, a Szentistvántelepi Általános Iskola igazgatói posztját pedig Németh Rita vette át. 

Budakalász Város Önkormányzata a város túlterhelt oktatási intézményeinek tehermentesítése érdekében új általános iskolát építtetett a Klisovác utcában. A Patakpart Általános Iskola szeptember 1-től kezdi meg működését. Az iskola igazgatója Kovács Kristóf Áron lesz, akit augusztus 1-én, Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár nevezett ki.

Budakalász új általános iskolája, 2021. augusztus 1-én állami fenntartásba került, így a Patakpart Általános Iskola a többi budakalászi iskolához hasonlóan a Váci Tankerületi Központ fenntartásában működik a jövőben. Kovács Kristóf Áron a Váci Tankerületi Központ fejlesztési ügyintézőjeként intézte a Patakpart Általános Iskola építési projektjét az elmúlt évben. Előtte a Szentistvántelepi Általános Iskola intézményvezetője volt 2010-től a 2020 tanév végéig, ahol angol nyelvet is tanított. 

Kovács Kristóf Áron a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen angol nyelv és irodalom szakos tanár és történelemszakos bölcsész, a Budapesti Műszaki Egyetemen pedig szakvizsgázott közoktatási vezetői képesítést szerzett. Az igazgató nevét sok-sok kalászi gyermek és szülő ismeri, elismert intézményvezető volt, kedvelt tanár, kétgyermekes apuka, lelkes természetjáró és életének fontos része a sport is. A Szentistvántelepi Általános Iskola igazgatói posztját megbízott vezetőként tavaly augusztusban egy évre Németh Rita vette át. Idén pályázat útján további öt évre nyerte el az igazgatói pozíciót.

Németh Rita, több mint 10 éve tagja az iskola tanári testületének. 2010-ben könyvtárostanárként került az intézménybe, ő alakította ki a könyvtár helyiséget és építette fel a szükséges rendszereket. 2013-tól igazgatóhelyettesként segítette az iskola működést. Ezen kívül tanulószobás tanárként és magyartanárként is részt vett a diákok képzésében. Cikkeket írt a Budakalászi Hírmondóba, fontos számára a környezeti nevelés, nagyban hozzájárult az iskola honlapjának és Facebook oldalának létrehozásához, fejlesztéséhez. Könyvtáros és magyartanári diplomáit Szegeden végezte, majd 2014-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szakvizsgázott közoktatási vezető képesítést szerzett.

Forrás: https://www.budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok