loader
Óvodai jelentkezés a veszélyhelyzetben

Óvodai jelentkezés a veszélyhelyzetben

Automatikusan felveszik az Oktatási Hivatal nyilvántartása szerint körzetben élő, állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező óvodaköteles – 2020. augusztus 31-ig 3. életévét betöltött – gyermekeket, így amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda megfelel a családnak, további teendője nincs! Tehát az egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a 2020/2021. nevelési évre szóló óvodai beiratkozások jelentkezési lap leadása nem nélkül történnek.

Már azt is jelezheti a szülő, ha szívesen vinné gyermekét az Önkormányzat által a Csupa Csoda Ház magánóvodában (korábbi nevén Csodabogár Óvoda, www.csupacsodahaz.hu) létrehozott két térítésmentes csoport egyikébe. A budakalasz.hu írása szerint az óvodai létszámok csökkentése érdekében a 2020/2021. nevelési évben az Önkormányzat két új csoportot indít, és az ide járó gyermekek ellátási díját az Önkormányzat téríti.

A veszélyhelyzettől független az idei évtől már nem a jegyzőnek kell írni, abban az esetben, ha a szülő nem szeretné óvodaköteles gyermekét intézménybe íratni.

 

További információk megtalálhatók Budakalász hivatalos honlapján, illetve a városban minden érintett szülő postaládájába bekerült Budakalász polgármesterének hivatalos tájékoztató levele.

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok