loader
Május 4-től kérhető ismét a bölcsődei és óvodai ügyelet

Május 4-től kérhető ismét a bölcsődei és óvodai ügyelet

Enyhíti a korlátozásokat a tervek szerint májustól a kormány, ezért a vonatkozó rendelet értelmében 2020. május 4-től Budakalászon is ismét minden egészséges gyermek számára kérheti a szülő az óvodai és bölcsődei ügyeletet. Erről az intézmények levélben tájékoztatták a szülőket. - Írták a városi weboldalon.

Nyilatkozniuk kell a szülőknek arról, hogy gyermekük egészséges és nincs fertőző betegsége. Nem kell orvosi igazolás. Jelezni kell az intézmény felé szándékukat a szülőknek, legalább két munkanappal a tervezett bölcsőde, óvoda látogatás előtt az intézmény felé. Az aktuális létszámtól függ az, hogy melyik gyermek, melyik intézménybe kerül. Az elhelyezéssel kapcsolatban mindenről előre értesítik a szülőket az intézményvezetők.

Folyamatosan fertőtlenítik a bölcsődéket, óvodákat a járványügyi előírásoknak megfelelően a szakemberek. A nevelési intézményekben dolgozók szájmaszkot viselnek és betartják a vonatkozó, megelőző szabályokat. 

Ugyanakkor a bölcsődei és óvodai nevelés sajátosságai miatti fokozott fertőzésveszélyre is fel kell hívni a szülők figyelmét: bölcsődés, illetve óvodás gyermekeknél még kis létszámú csoportszervezésnél sem tartható folyamatosan a személyek között ajánlott 1,5-2 méteres távolság (sem gyermek-gyermek, sem gyermek-felnőtt között). A gyermekek minimum napi 4 óvodai dolgozóval kerülnek több órán át tartó közeli kapcsolatba.

Azt is tudni kell, hogy az óvodás gyermekek higiénés szokásai kortól, fejlettségtől függően sokfélék.

A szülőket arra kérik, hogy ha a fentiek mérlegelése mellett is már május 4-étől igénybe szeretnék venni az ügyeletet, akkor április 29-én, szerda délig juttassák el erre vonatkozó igényüket az intézményvezetőknek.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok