loader
Lesz gyermekfelügyelet a zárlat alatt a köznevelési intézményekben

Lesz gyermekfelügyelet a zárlat alatt a köznevelési intézményekben

Lesz gyermekfelügyelet a helyi iskolákban és óvodákban a zárlat alatt. A 2021. március 5-én kiadott szabályoktól eltérően az óvodákban és az általános iskolákban a szülők igénye és kérelme alapján biztosítani kell a gyermekfelügyeletet.

Kásler Miklós miniszter március 6-án az alábbi tájékoztatást adta az iskolák vezetőinek:

„Tájékoztatom, hogy a Kormány az óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő családok helyzetének megkönnyítése érdekében úgy döntött, hogy eltérően a 2021. március 5-én kiadott szabályoktól az óvodákban és az általános iskolákban a szülők igénye és kérelme alapján biztosítani kell a gyermekfelügyeletet.A Kormány erre vonatkozó, mai rendelete a Magyar Közlönyben olvasható. A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) EMMI határozat vonatkozó rendelkezését a mellékelt 18/2021. (III.6.) EMMI határozattal módosítottam.

Kérem, hogy a gyermekfelügyelet lehetőségéről legyenek szívesek tájékoztatni a szülőket. Tekintettel ugyanakkor arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, kérem, hogy az igények felmérése során ösztönözzék a szülőket arra, hogy a gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben különösen munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt vegyék igénybe.”

Az EMMI legfrissebb határozata értelmében a budakalászi iskolaigazgatók arra kérik a szülőket, hogy akik ügyeletet kérnek gyermeküknek, mihamarabb jelezzék azt emailben az osztályfőnöküknél.

 

Forrás: budakalasz.hu
Foto: pixabay.com

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok