loader
Központi írásbeli felvételi!

Központi írásbeli felvételi!

Megírták a központi írásbeli felvételiket szombaton azokat diákok, akik gimnáziumokban és szakgimnáziumokban folytatják tovább tanulmányaikat. Budakalászról közel 100 diákot érintett a januári megmérettetés.

Magyarból és matematikából kellett megírniuk a felvételit azoknak az általánosiskolásoknak, akik 6 és 4 osztályos gimnáziumban szeretnének továbbtanulni.  Budakalászon is közel 100 család volt érintett a felvételiben, a város általános iskoláiban tanulók Szentendrén, vagy a választott intézményben írhatták meg a két tantárgyból a feladatsort. Oda-vissza is értelmes, 3 betűs szavakat kellett összeállítani, verselemzés, szövegértés és rövid fogalmazás is volt a magyar felvételi feladatsorban. Matematikából a törtekkek, mértékegységekkel, a szöveges és a háromszög szögeivel kapcsolatos feladatokat kellett többi között megoldani a felvételizőknek. A Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban több mint 200 tanuló ült be a padba, hogy kétszer 45 percben adjon számot tudásáról. 

A megoldókulcs még szombaton délben felkerült az oktatas.hu oldalra. A felvételi vizsgát biztosító intézményekben a kijavított dolgozatok egyénileg megnézhetők az előre megnevezett időpontokban. Az, hogy kit hová vettek fel, majd áprilisban derül ki.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok