loader
Koronavírus: digitális oktatás van érvényben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban

Koronavírus: digitális oktatás van érvényben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban

Digitális tanrendet vezettek be a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felsőseinek november 25-től, szerdától. Az átállásra azért volt szükség, mert előző nap, a PCR tesztelésen negyvennyolc dolgozóból nyolc olyan felnőttnek lett pozitív az eredménye, akik az előző napokban érintkeztek a felső éves tanulókkal. Az intézmény vezetője azonnal kérvényezte a fenntartónál a tíz napos digitális oktatás elrendelését. Mától azonban már nem csak a felső, de az alsó tagozaton is életbe lépett a digitális oktatás.

Nem okozhatott nagyobb nehézséget az intézményes oktatásról a digitális tanrendre való gyors átállás a diákok és tanárok számára sem, hiszen a technikai kereteket már tavasszal kiépítették. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetője számára nem volt kérdés az azonnali intézkedés, amikor több kollégájáról kiderült, hogy megfertőződött a COVID -19 vírussal. A kormány által előírt tesztelésben 48 intézményi dolgozó vett részt.

Az intézmény tavasszal kiépítette és azóta is alkalmazza az elektronikus oktatást, hiszen a II. Rákóczi Ferenc Iskolában a gimnazisták már november 11-e óta digitális tanrendben tanulnak, így az intézményben jelentősen csökkent a tanulók száma. Mindettől függetlenül az iskolában minden nap fertőtlenítenek az osztálytermekben, kiemelt figyelmet fordítva a kilincsekre és a padokra.

Az elmúlt napokban hatszázhatvanból hét diák fertőződött meg bizonyítottan a koronavírussal.

Az intézmény alkalmazkodik az egyéni esetekhez, mindenki személyes egészségügyi biztonsága érdekében járnak el, így ha valamelyik kisdiák veszélyeztetett nagyszüleivel él együtt, a gondviselő kérvényezheti a gyermek otthonmaradását, abban az esetben, ha így is megoldott a tanterv szerinti tanulás.

A fertőtlenítés mellett a diákoknak továbbra is szigorúan maszkot kell viselni, valamint kezet kell fertőtleníteni csökkentve ezzel a koronavírus fertőzés kockázatát.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok