loader
Iskolai egészségnap a Postás-standon

Iskolai egészségnap a Postás-standon

A TÁMOP-pályázat keretében csütörtökön harmadszorra szervezett egészségnapot a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium a Postás-srandon. A tanulók változatos sportprogramokban mérhették össze ügyességüket, és bio italokat is kóstolhattak.

Az programnak köszönhetően a diákok évről-évre egy napot az egészségüknek szentelhetnek, és közelebb kerülhetnek a környezet és egészségtudatos életmód elsajátításához. Az idei rendezvényt az „Ép testben, ép lélek” szlogennel indították a pedagógusok, a remek napsütéses idő pedig szabadtéri, vidám sportnapot eredményezett. A diákok korcsoportoknak megfelelően kipróbálhatták a különböző hagyományos és ügyességi sportjátékokat. A kisebbek az ugráló várban mozgathatták meg a padsorokba gémberedett tagjaikat, míg a nagyobbak kipróbálhatták milyen lehet a csocsóbábuk helyén, de volt szumóbirkózás, röplabda, foci, tollaslabda és kerékpár-ügyességi verseny is. A szabadtéri programok a Postás-strandon folytak, de a városban is akadt elfoglaltság jószerével. Akadályfutó verseny és különböző közösségépítő játékok közül lehetett válogatni.

Az egész várost érintő egészségnap szeptember 6-án lesz majd, amit az Egészséges Város Közalapítvány szervez Szentendrén. A nagyszabású rendezvény a Magyarország Népegészségügye program által valósul meg, amire elhozzák az országjáró szűrőbuszt, ahol ingyenes vizsgálatokat végeznek az érdeklődőkön. Az egészségmegőrző programokon kívül sportrendezvényeket és vásárokat is terveznek a szervezők. A program helyszíne előreláthatólag a megújult Duna-korzón lesz. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok