loader
Hulladékból termék

Hulladékból termék

A papír a természetből jön, így oda is tér vissza. A gyakorlatban azonban nem ilyen egyszerű, hiszen az emberek papírfelhasználása folyamatosan nő. A Kalász Suliban papírgyűjtést szerveznek környezetünk megóvásának érdekében.

Minden háztartásban keletkezik papírhulladék. Ha a feleslegessé vált újságokat és szórólapokat, régi telefonkönyveket, tiszta papírzacskókat, tojástartókat szelektíven gyűjtjük, új termékek előállításához hasznosíthatják.

Egy hazai felmérés szerint, egy átlag felső tagozatos diák, tanévenként körülbelül 12 kilónyi könyvvel és füzettel rendelkezik, ami a később hulladék formájában végzi. A papírral kapcsolatos környezetvédelmi problémákra, személyes felelősségünkre, a takarékosság fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Kalász Suli. Ennek érdekében áprilisban papírgyűjtési napokat tartanak, melyre nem csak a diákokat, hanem a helyieket is szívesen várják. Április 3-án és 4-én, 15 és 18 óra között, április 5-én pedig reggel 8 órától délig várják begyűjtésre a háztartási papírhulladékokat.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok