loader
Hamarosan kezdődik a tanév

Hamarosan kezdődik a tanév

Már nem egész két hét és megkezdődik a 2014/2015-ös tanév a budakalászi oktatási intézményekben is. A jövő héten tartják a javítóvizsgákat, a Kalász Suliban augusztus 26-án tehetnek számot tudásukról a diákok. Szeptember 1-én reggel 8 órakor pedig mindenkinek becsengetnek.

Mindkét intézményben voltak felújítások a nyáron. A Budai úti iskolában a régi épület aulája és udvara újulhatott meg a Szülői Munkaközösségnek köszönhetően, de át kellett alakítani a könyvtárat és a fizika szertárt is, hogy el tudják helyezni az összes érkező első osztályost.

A kevés férőhely Szentistvántelepen is gondot okozott. Itt már van egy érvényes kormányhatározat arról, hogy négy új tanteremmel bővíteni kell az intézményt. A munkákat azonban nem tudták elkezdeni a nyáron, így egy átmeneti megoldást talált az iskola és a tankerület. Azt ígérik, a jövő év elejére elkészül a ráépítés az ebédlő épületének tetején, így nem kell majd a szükségmegoldást sokáig fenntartani.

A Kalász Sulihoz tartozó Zeneiskolában is szülői segítséggel tudják a tisztasági festést megcsinálni, de hangszerfelajánlást is kapott az intézmény. Egy használt, de oktatásra alkalmas pianinot kapott az iskola. 

A Kalász Suli és Zeneiskolában augusztus 31-én 17 órakor lesz a tanévnyitó, míg a Szentistvántelepi Általános Iskolában szeptember 1-én, reggel 8 órakor tartják az iskolaindító ünnepséget. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok