loader
Felváltva üzemelnek az óvodák a nyári szünidőben

Felváltva üzemelnek az óvodák a nyári szünidőben

Felváltva üzemelnek az óvodák a nyári szünidőben. A 8 intézményből 4 tart nyitva a szünetben, a többi intézményben felújítási munkákat végeznek.

Az óvoda központban beltéri ajtófestés történt, az öltözőben kicserélték a burkolatot és hamarosan új kerítést fog kapni a nevelési központ.

Nagy dilemma lehet nyáron a szülőknek, hogy ebben az időszakban hol tudják elhelyezni gyermekeiket. A Központi Óvoda mellett három tagintézményben, a Szivárvány óvodában, az Izbégi Tagóvodában és a Hold utcai oviban várják a kisgyermekeket.

Azok a családok, akiknek valamilyen okból fogva változott a lakcíme a nyáron, illetve a tavaszi jelentkezésen nem tudtak megjelenni, augusztus 22-én kell megjelenniük a pótbeiratkozáson a Pannónia utca 5. szám alatt lévő óvoda központban. A szentendrei óvodák honlapján lévő jelentkezési lap segítségükre lehet, hogy milyen dokumentumok szükségesek a pótbeiratkozáshoz.

Az óvoda központban jelenleg 14 kisgyermek van, a város többi intézményében az összlétszámhoz viszonyítva körülbelül a felére szokott lecsökkeni az óvodások száma a nyári időszakban. Minden óvodának van társóvodája, de az a tapasztalat, hogy mivel időben tájékoztatást kapnak a szülők az intézmények nyári nyitvatartásáról, kevesen veszik igénybe azt a lehetőséget, hogy másik óvodába vigyék a gyermeküket.

A nevelési év hivatalosan szeptember 2-án kezdődik, addig azokban az intézményekben, amelyek zárva tartanak a nyári felújítást végzik, hogy minél tisztább épület fogadhassa az ovisokat.

 

 

 

(Kép forrása: saját készítés)

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok