loader
Elkezdődött a második félév a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban

Elkezdődött a második félév a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban

Egy hete kezdődött el a 2020/2021-es tanév második fele a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban. A vírushelyzet miatt az általános iskolásokat szűk körben, tágas teremben értesítették az osztályzatokról, míg a gimnazisták a KRÉTA iskolai alaprendszeren keresztül nézhették meg félévi jegyeiket. Az eredményeket a héten elemzik a pedagógusok.

Ezekben a hetekben zárult minden intézményben az idei tanév első fele. Néhány éve a legtöbb iskolában ilyenkor nem osztanak bizonyítványt, hiszen elektronikus ellenőrzőjükben a diákok és szülők is megtekinthetik a tanulmányi eredményeket. Az intézményvezető szerint az első félév legnagyobb csalódása a gyermekek számára az volt, hogy a tanulmányi versenyeken is csak online vehettek részt.

A gimnazisták jelenleg is digitális tanrendben tanulnak országszerte. Ennek hatályát március elsejéig meghosszabbították, derült ki a csütörtöki kormányinfón. A digitális munkarendben tanuló középiskolásoknak lehetőségük van egyéni vagy kiscsoportos konzultációkra. Felvetődött annak a lehetősége is, hogy az érettségizők és tanáraik esetében előre hozzák-e a koronavírus elleni védőoltást az oltási tervben, hogy a záróvizsgára készülők visszatérhessenek a tantermi felkészítésre.

Az intézményvezető a TV Szentendrének adott interjúban felhívta arra is a figyelmet, hogy ha a félévi értesítőben látottakkal kapcsolatban kérdés merül fel a szülőben vagy a diákban, bátran forduljanak a szaktanárokhoz segítségért telefonon vagy e-mailben.

 

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok