Döntöttek a „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj odaítéléséről

Döntöttek a „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj odaítéléséről

A képviselő-testület mellett működő Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság októberi ülésén döntött a „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj odaítéléséről. Idén csak felsőfokú oktatási intézményben tanulók pályáztak, így egy kedvezményezettje lett az idei Talentum-ösztöndíjnak: Vass Grit Réka, a Széchenyi István Egyetem, Művészeti Kar Előadóművész Mélyhegedű, illetve Zenetanár-Mélyhegedűtanár szakos hallgatója.

Az önkormányzati rendelet (50/2007. (X. 12.)) értelmében kategóriánként csak egy ösztöndíj odaítélésére van lehetőség, egy középiskolai, illetve egy felsőoktatási intézményben tanuló részesülhet az ösztöndíjban. Idén csak felsőfokú oktatási intézményben tanulók pályáztak, így egy kedvezményezettje lett az idei Talentum-ösztöndíjnak.

Az ösztöndíj 19.500 Ft/hó és öt hónapra szól, ami meghosszabbítható további öt hónapra. A pályázónak a kiemelkedően jó tanulmányi eredmény mellett azt is be kell mutatnia, hogy a tanulmányai alatt, illetve befejeztével milyen módon kívánja tartani a kapcsolatot a várossal.

2021-ben Vass Grit Réka, a Széchenyi István Egyetem, Művészeti Kar Előadóművész Mélyhegedű, illetve Zenetanár-Mélyhegedűtanár szakos hallgatójának ítélték oda a „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíjat.

Vass Grit Réka gyermekkora óta tanul zenét, különböző kamarazenei formációkban játszott, 2020 óta a MilleniArt Ensemble zenekar állandó tagja. A zenekar célja, hogy a klasszikus zenét új közegbe helyezze, és megtalálja annak helyét a modern világban. Rendszeresen részt vesz hazai és külföldi nyári kurzusokon, amelyek – ahogy pályázatában írja – hatalmas lendületet és motivációt ad a továbbfejlődéséhez. Az előadóművészet mellett a zenetanári pálya s felkeltette az érdeklődését, ezért átjelentkezett a Zenetanár-Mélyhegedűtanár szakra. „Célom, hogy sikeres zenész és tanár váljon belőlem, aki szakmailag és emberileg is helyt tud állni” – írja pályázatában.

Forrás:szentendre.hu

Címkék: