loader
Bővül a Nyitnikék Óvoda

Bővül a Nyitnikék Óvoda

„Bővül a Nyitnikék Óvoda; már épül az új óvodai csoportszoba is” – olvasható Budakalász hivatalos weboldalán. Az intenzív lakóparképítések, és a velük együtt járó lakosságszám-emelkedés ellenére az elmúlt évtizedben nem épült új óvoda Budakalászon. A Vasút sori Óvodában az elmúlt években először három óvodai csoportot szüntettek meg, majd végül lebontották az egész épületet.

Az intézmény már nem volt jó állapotban, de a jelenlegi Önkormányzat szerint az óvodai zsúfoltságon még egy ideig enyhített volna. A gyerekszám folyamatosan nő Budakalászon. A város vezetése a Nyitnikék Óvodában egy új óvodai csoport számára megfelelő helyiség kialakításáról döntött, az építkezés pedig már el is kezdődött.

A magas gyermek létszámok, és az egyre több sajátos nevelési igényű gyermek érdekében úgy határoztak, hogy a Nyitnikék Óvoda álláshelyeinek számát két óvodapedagógus és két pedagógiai asszisztens álláshellyel a korábbi 48-ról 52-re növelik, illetve emellett a Telepi Óvodában is két fővel bővül a munkatársi létszám.

Az önkormányzati döntésekről részletesebben hallhatnak a lakók az augusztus közepén tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésen.

 

 

 

 

 

Kép forrása: Nyitnikék Óvoda

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok