loader
Átadták az Izbégi Általános Iskola új épületszárnyát

Átadták az Izbégi Általános Iskola új épületszárnyát

Átadták az Izbégi Általános Iskola új épületszárnyát. A közel 600 millió forintos kormányzati forrásból elkészült kétszintes épületben négy tanterem és két fejlesztőterem kapott helyet, kiszolgáló helyiségekkel, vizesblokkokkal, aulával, fedett, zöldtetős előtérrel és az akadálymentességi követelményeknek megfelelően lifttel és szintenként akadálymentes mosdókkal, összesen 787 négyzetméteren.

Dr. Vitályos Eszter, az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára köszöntötte elsőként az egybegyűlteket az „új épületszárny bővítés” című projekt kapcsán megrendezett átadó ünnepségen tegnap, az Izbégi Általános Iskolában. A térség dinamikus fejlődése, a pedagógiai alapelvek változása mellett, azért is vált elengedhetetlenné a fejlesztés, mert egyre több, gyermekes család költözik városunkba – fogalmazott beszédében az államtitkár. Az új épületszárny a magyar kormány határozata alapján valósulhatott meg, bruttó 585 millió Ft.- támogatásból. A projekt lebonyolítója a Váci Tankerületi Központ volt, a tulajdonos Szentendre Város Önkormányzata. Az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára mindkét félnek megköszönte az együttműködést, a közös munkát, valamint a kivitelező cégnek a tervezést és a megvalósítást.

A Váci Tankerületi Központ intézményei több feladatellátási helyen működnek a Szentendrei Járásban. A Központ igazgatója, Verebélyi Gábor Ákos elmondta: nagyon sok településen azt tapasztalják, – egyrészt a fővárosból kiköltözők nagyszáma miatt – hogy egyre több a kisgyermekes család a térségben, ezért volt szükséges az iskolabővítés. Nem beszélve arról, hogy az iskola működésének tartalmi, szerkezeti és módszertani elemi milyen jól összeállnak, hiszen amellett, hogy kiemelt tehetségpont az intézmény, a problémákkal küzdő és élő gyermekek tanítását és fejlesztését is folyamatosan segítik.

Szentendre Város Önkormányzatának képviseletében Pilis Dániel alpolgármester ünnepi köszöntőjében statisztikai adatokra fűzte gondolatait. Kiemelte, hogy 24 évvel ezelőtt készült el az ebédlőt is magába foglaló épületrész, amely utoljára 2002-ben bővülhetett ki 2 új tanteremmel. A növekvő népesedési folyamatok mutatói szerint, közel 29 ezren élnek a városban, és ebből nagyjából minden 10. lakó általános iskolás korú – tette hozzá. Az iskolabővítéshez Szentendre Város Önkormányzata több, mint 22 millió forinttal járult hozzá, a csapadékvíz elvezetésének megoldásával, a közművek, illetve az elektromos hálózat kapacitásának bővítésével, a kültéri játékok felújításával, valamint a zöld felületek tervezésével és megújításával. Pilis Dániel, aki az Izbég városrész képviselője továbbá hangsúlyozta, hogy az intézmény bővítése egy újabb fontos mérföldkő az idén 120 éves Izbégi Általános Iskola életében. Házigazdaként, Papp Gergely Tamás mondott köszönetet.

A rendezvény végén, Verebélyi Gábor Ákos tankerületi igazgató, Dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő, az EMMI államtitkára, Papp Gergely Tamás intézményvezető és Pilis Dániel, Szentendre alpolgármestere vágta át a szalagot. Az átadó ünnepséget az Izbégi Általános Iskola gyermekinek műsora színesítette.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok