loader
A leendő elsősöket várták a Telepi Iskolában!

A leendő elsősöket várták a Telepi Iskolában!

Iskolába csalogató programot szervezett a Szentistvántelepi Általános Iskola a leendő első osztályosoknak és szüleiknek. Reggeltől , délig  ismerkedhettek meg közelebbről az intézménnyel a résztvevők, a tanítónők és az intézményvezetők segítségével.

Szüleik mellett tették meg az első lépéseket az ovisok, akiket járékokkal vártak az iskolaások.  A Szentistvántelepi Általános Iskola Suli Csalogató programjának célja, hogy otthonos közegben ismerkedjenek az ovisok az intézménnyel. Nagy választás előtt állnak most azok, akik iskolát választanak, ezért a körzetes gyerekeken kívül bárki eljöhetett, aki valamilyen ok miatt mégis a körzetén kívüli tanintézetet választana. A tanárok és intézményvezetők ezzel az eseménnyel szeretnék megkönnyíteni a családok döntését. 

A 2020/2021-es tanév körülbelül 70 fő elsős diákkal kezdődik. A Szentistvántelepi Általános Iskola, a Kalász Suli Általános Iskolával egyetemben két osztályt indít el és mindkét intézményben ezenkívül még egy osztály indul. Ennek az osztálynak a diákjai a 2021/2022-es tanévben az addigra már felépülő Patakpart Általános Iskolában folytatják tanulmányaikat.  A Suli Csalogató program bemutatóval kezdődött, amit a tanteremben tartottak a tanítók az érkező szülőknek és óvodásoknak. A rendezvény a tornateremben folytatódott. Volt színes papírokból kirakott logikai játék, kötélen hintázás, padon csúszás és még sok más izgalmas program várta a leendő kisdiákokat. Már korábban egy teadélutánt szerveztek a szülőknek, amin szintén hasznos információkkal gazdagodhattak.  A következő találkozót március 5-én, csütörtökön szervezik meg az iskolában, ahova szintén várnak minden leendő budakalászi kisiskolást szüleikkel.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok