loader
3D világ a Szentistvántelepi Általános Iskolában!

3D világ a Szentistvántelepi Általános Iskolában!

Két darab 3D nyomtatót kapott a Szentistvántelepi Általános Iskola a Váci Tankerületi Központtól november 8-án. A gép felelőse Erlich József, a technika tanár lett, az iskolában mindenki a diákok és a szülők is nagy érdeklődéssel fogadták az új eszközt.

A több részből álló geometriai kockát 16 perc alatt, míg a valamivel nagyobb robot formát közel egy óra alatt készíti el az a 3D nyomtató, amely most már a Szentistvántelepi Iskola tulajdonában áll. Az új technika érkezése minden pedagógus és diák számára meglepetést okozott. Az iskola arra szeretne lehetőséget biztosítani a gyermekek és felnőttek számára, hogy mindenki megismerkedhessen az újgenerációs eszközzel, aminek első típusai a ’90-es évek végén jelentek meg, de novembertől a Szentistvántelepi iskolába is újdonságothoz bárki szabadidejébe. 

A nyomtató érintőképernyőjén lehet kiválasztani a megfelelő beállításokat a kezdéshez, miután pendrive-on ráhelyezték a megtervezett alkotást. Erlich József szívesen fogad ötleteket a diákoktól, amelyeket együtt megvalósíthatnak a 3D-s eszközön. A szabadidős tevékenységet kiegészítve, az órákon is szemléltető eszközként szolgálhat az új készülék. A 3D-s nyomtatót Budakalászon eddig egyedül a Szentistvántelepi Általános Iskolában használnak az intézmények közül.

A kép illusztráció, forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok