loader
2020. évi összefoglaló - Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola

2020. évi összefoglaló - Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola

„Nagyon magas létszámban jöttek a felvételire, szerencsére a vírus ezt nem akadályozta meg. Nem volt félelem az emberekben, hogy beírassák a Zeneiskolába a gyerekeiket” – mondta el a Művészváros magazinműsorban Zakar Katalin, a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője. A vírus helyzet miatt a felvételit augusztus végén, szeptember elején tartották meg.

 776 diákkal, 70 tanárral kezdték meg az előző évet a szentendrei Zeneiskolában.

Minden akadályt kiküszöböltek a Zeneiskola pedagógusai, - többi között erről is beszámolt stúdiónkban az intézményvezető, - de azt is hozzátette, hogy a gimnazisták online tanítása okozott némi nehézséget, valamint a kamarák sem tudtak ugyanúgy működni novembertől.

Az összefoglalóból az is kiderült, hogy újabb tanszakkal, - a klasszikus harmonika szakkal - bővült az oktatás 2020 szeptemberétől. Ezen a szakon Demeniv Mihály oktatja a tanítványokat nem csak alap és közép, hanem felsőfokon is.

 „A szülők támogató hozzáállása elengedhetetlen” – hangsúlyozta Zakar Katalin. A szülő ügyeli fel, hogy a gyermek mennyit gyakorol otthon. A zenetanár instrukciókat ad az órán a házifeladathoz, az otthoni gyakorláshoz.

A 2020-as évben már több tapasztalattal és nagyobb rutinnal oktatták a gyermekeket a tanárok online, hiszen 2019 tavaszán sokáig ezzel a módszerrel tartották a kapcsolatot a növendékekkel. Azonban abban biztos az intézményvezető, hogy: „az online óra a hangszer dinamikákáját nem adja vissza”.

Számos versenyt és programot is el kellett halasztania az intézmény tanárainak 2020-ban, amelyek közül a legtöbbet szeretnék bepótolni az idei évben. Ezek között szerepelne Zongora est, Zenetörténeti előadás, Táncház, Nemzetközi Zongoraverseny, egy Komplex Művészeti Tábor, valamint a hagyományos iskolai Népdaléneklési Verseny is.

 

A teljes beszélgetést megnézheti ide kattintva. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok