loader
18,5 millió forintból új csoportszoba épült a Nyitnikék Óvodában

18,5 millió forintból új csoportszoba épült a Nyitnikék Óvodában

18,5 millió forintból új csoportszobát, öltözőt, mosdót és tisztálkodó helyiséget alakított ki a Nyitnikék Óvoda Szalonka utcai épületében az Önkormányzat, valamint 3 millió forintot költött a helyiségek korszerű berendezésére.

Az eredetileg a Csodabogár Óvoda épületében tervezett csoportszoba-bővítés az elkészített felmérési és a vázlatterv elkészítése után kiderült, hogy nem megvalósítható, ezért az erre a célra elkülönített összegből a közelben lévő Nyitnikék Óvodában építették ki a tervezett csoportszobát.

 

A beruházást 2020. július 15. és augusztus 14. között végezték el, augusztus 24-én hétfőn pedig hivatalosan is átadták. Mától már ügyeleti rendszerben fogadják a gyerekeket.

Szeptember másodikától  indul az új nevelés év, és a Harkály csoport, azaz a német nemzetiségi ovis csoport állandó helye lesz az új helyiség. A fejlesztés révén összesen 19 óvodai csoportot működtet majd az önkormányzat Budakalászon és a növekvő gyermeklétszám ellenére a Nyitnikék Óvodán belüli zsúfoltság csökkenhet.

Augusztus 20-án, ünnepi beszédében Göbl Richárd polgármester bejelentette, Erdő Péter bíboros és a főegyházmegye iskolai főhatósága a városvezetés kezdeményezését felkarolva Budakalászon katolikus óvoda építésére tett ígéretet egy szándéknyilatkozat keretében. A 4-5 csoportos katolikus óvodát a Szent Kereszt Felmagasztalása templom mellett, a korábban lebontott Vasút sori óvoda helyén szeretné megvalósítani a város.

 

 

 

Forrás: budakalasz.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok