loader
Véget ért a tavaszi félév

Véget ért a tavaszi félév

Befejeződött a nagysikerű Szentendrei Képzőművészeti Szabadegyetem tavaszi szemesztere. Az utolsó kapcsolódó rendezvényen a hamarosan megnyíló Czóbel Béla Kiállítás részleteiről, és az alkotó életművéről hallhattak a résztvevők.

A Ferenczy Múzeum és a Lakástárlat Alapítvány közös szervezésében februárban indult el a három képzési körből felépülő Szentendrei Képzőművészeti Szabadegyetem. Szinte minden hétre jutott valamilyen program a tavaszi félév során, amelyeket a szervezők a város különböző múzeumaiban bonyolítottak. A foglalkozások a legidősebb hallgatóktól a legfiatalabb résztvevőkhöz is szóltak, előadások, családi szemináriumok váltogatták egymást a programok palettáján. Az elmúlt öt hónapban a résztvevők betekinthettek a múzeumok háttérmunkálataiba, tájékozódhattak a műgyűjtés folyamatáról, valamint Szentendre érdemes művészeiről is új információkat kaphattak.

A Szabadegyetem szezonzáró rendezvénye az alapító nyolcak, illetve Czóbel Béla munkássága köré szerveződött. Utóbbi azért is volt fontos része a programnak, mivel  a 101 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét bemutató kiállítás, május 30-án nyitja meg kapuit a Művészet Malomban. A ráhangoló előadást Rockenbauer Zoltán művészettörténész tolmácsolásában hallgathatták az érdeklődők.

 A Művészetkedvelőből műértővé szabadegyetem nyári szünete is tevékenyen telik, hiszen a nagy sikerrel való tekintetre már folynak a következő félév előkészületei. Az igazán elhivatott hallgatók pedig  egy félévzáró kollokviumon is részt vehetnek a Bécsi Albertinában a nyár folyamán.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok