loader
Varró Dani a Szentendrei Könyvhéten

Varró Dani a Szentendrei Könyvhéten

A népszerű kortárs költő, Varró Dániel volt a Pest Megyei Könyvtár meghívott előadója. Az Ünnepi Könyvhét programjaihoz kapcsolódva, gyerekeknek tartott játékos hangulatú előadást.

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából a Pest Megyei Könyvtár előcsarnokában hallgathatták élőben Varró Dánielt a helyi iskolások. A közkedvelt kortárs poéta utoljára tíz évvel ezelőtt volt a könyvtár vendége, akkor Parti Nagy Lajossal közösen tartott felnőtteknek szóló előadást. A mostani program azonban a 7-8. osztályos általános iskolásoknak szólt.

A rendhagyó irodalom órán a költő megjelent köteteiből olvasott fel, melyek hangulatukban vidámak, első sorban a fiatal korosztályt szólítják meg, és dallamos ritmusossága erősen emlékeztet Weöres Sándor verseihez. Varró Dániel elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, hogy visszajelzéseket kaphat az ilyen jellegű közönségtalálkozókon, és mindig szívesen szerepel vendégelőadóként új helyszíneken.

Az Ünnepi Könyvhét programjai folytatódnak a hétvégén országszerte, így Szentendrén is. A Dumtsa Forgatag irodalmi tematikájú programokkal, könyvvásárral készül.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok