loader
Újra itt a Dumtsa Forgatag!

Újra itt a Dumtsa Forgatag!

Hétvégén kezdetét veszi a hagyományos belvárosi kavalkád a Dumtsa Jenő utcában. A rendezvény tematikájában nem sokat változott az elmúlt évekhez képest, azonban a mögötte álló szervezőcsapat megújult az idén.

A Dumtsa-korzó új nevet és új szervezőbázist kapott idén nyáron. Bár arculatában módosult Szentendre legközkedveltebb nyári fesztiválja, a rendezvények követni fogják az elmúlt évek hagyományait. Amellett, hogy a programok követni fogják az országos ünnepeket és eseményeket, fontos szerepet kapnak a helyi hagyományok is. A szervezők ezenkívül minden alkalomra igyekeznek valami különleges meglepetést csempészni a hétvégékre.

A térség képző- és iparművészei mellett, idén is jelen lesznek a kézműves csemegék, de a helyben készült, hagyományos magyar ételek sem maradnak ki a sorból. Továbbra is működni fog a baba-mama sátor, illetve a legkisebbeknek játszóház és foglalkoztató sátor is lesz. A felnőttek sem maradnak programok nélkül, az esti programok tekintetében koncertek és táncbemutatók várják az érdeklődőket.

A programsorozat nyitórendezvénye május 30-án, pénteken kezdődik a nyárköszöntés jegyében. A következő hétvégén, június 6-8. között pedig a Pünkösdhöz kapcsolódó programokkal készülnek a szervezők. A Dumtsa-forgatag egészen augusztus végéig látogatható.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok