loader
Szombaton jön a III. Kalászi Kultúr Piknik

Szombaton jön a III. Kalászi Kultúr Piknik

Idén harmadik alkalommal várják a látogatókat a Kalászi KultúrPikniken, ezúttal rendhagyó helyszínen, a Faluház udvarán. Remek koncertekkel, tánccal, borkóstolóval, és egész nap kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Már megérkezéskor kemencében sült zsíros, és padlizsánkrémes kenyérrel kínálnak mindenkit, valamint fröccsel és házi szörppel.

 

Programok:

Kézműves-foglalkozások minden korosztálynak, az egész rendezvény alatt. Nemezelés, ékszer készítés, virágkoszorú, őszi kopogtató a természet fűszereiből.

A Bábozd Zöldre egyesület éves programjának záróeseménye, meglepetések, játékok, ajándékok kicsiknek és nagyoknak a „zölddé válás” jegyében.

 

Felnőtteknek:
- Szűcs Krisztián Akusztik (Heaven Street Seven, Budapest Bár)
- JazzFormers – fantasztikus zenészek, fantasztikus zene. Szalkay Dávid az egyik legnagyszerűbb fúvós Magyarországon – Jazz a lelke mindennek
- Borkóstoló a Kálvária pincészettel – Kézdy Dani avatott szakértője a magyar boroknak, ez alkalommal is igazi különlegességeket hoz el nekünk, közben fröccs történeteket hallhatunk Hamvas Béla tollából


A nap elmaradhatatlan vendége lesz Nyers Csaba natúrkonyhai séf, hagyományőr. Ez alkalommal is megkóstolhatjuk főztjét amelyet csupa eredeti íz jellemez. 

Lesz Kultúrkvíz – Minden Magyarországról és minden a magyar borokról, valamint Dics golf a réten – egy új játék kaland, mozgás a jó levegőn.

 

Gyerekeknek:
- Rutkai Bori Banda – A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak. Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, a gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak

- Danny mesél – Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban nőtt fel, zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, 2010-ben érkezett Magyarországra. Egyedi mesemondó stílusa az afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal.

 

Párnák, piknik takarók várják a kikapcsolódni vágyókat!

 A programok ingyenesen látogathatók.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok