loader
Szentendre város és a FMC közös díját Csurgai Ferenc szobrászművész nyerte

Szentendre város és a FMC közös díját Csurgai Ferenc szobrászművész nyerte

A MűvészetMalomban november 14-ig látható Kontaktusok című V. Szobrász Biennáléra érkezett művek közül Csurgai Ferenc szobrászművész alkotása nyerte el Szentendre Város Önkormányzatának és a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) közös díját – a 2022. évi művésztelepi részvételt. 

A biennálé a magyar szobrászat egyetlen ilyen nagy, kétévente ismétlődő szakmai bemutatkozási lehetősége. Idén ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége.

A biennálét Szentendre Városa alapította 2009-ben, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének kezdeményezésére. Az alapítást szakmailag támogatta a Magyar Szobrász Társaság és a Szentendre Művészetéért Alapítvány.

Művészettörténészekből és szobrászokból álló szakmai zsűri válogatja az országos, nyilvános felhívásos pályázatra beérkező műveket, melyek a képzőművészet minden irányzatát képviselik (figurális, absztrakt, geometrikus, konceptuális, virtuális stb., teljesen szabadon választható anyaghasználattal).  Idén 184 pályaműből választotta ki a zsűri 64 alkotó 85 művét a biennálén történő bemutatásra.

A zsűri a díjak számánál nagyobb számú díjazási javaslattal él, és a díjadományozók ezekből szabadon választhatnak. Az V. Szobrász Biennálén a Magyar Művészeti Akadémia díját Menasági Péter szobrászművész, az Emberi Erőforrások Minisztériuma díját Oláh Katalin Kinga, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége díját Kelle Antal artformer, a Magyar Szobrász Társaság kiállítási díját Gergely Réka, Szentendre Város és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös díját – a művésztelepi részvételt – Csurgai Ferenc szobrászművész nyerte.

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok