loader
Szarvasfogás a Dunán

Szarvasfogás a Dunán

Egy 80-100 kilogramm súlyú, élettelen dámszarvas bikát fogott egy horgász a Szentendrei Duna-ágban november 5-én, vasárnap - adta hírül a  pecaverzum.hu. A tetem a Szentendrei Duna-ág egyik olyan, enyhén kiöblösödő részén akadt bele az egyik horgász zsinórjába, ahol a sodrás egészen lelassul. Így is valószínűleg az erős felszerelés (bojlis bot, vastag fonott zsinór) minden teherbíró képességére szükség volt a partra vontatáshoz, illetve, az utolsó métereken már a botot letéve, kézzel húzta be a kint lévő zsinórt a horgász - számolt be Jókai Attila szemtanú a honlapnak.

„Egész friss elhullás lehetett, mert a bomlásnak semmi jele nem volt rajta észlelhető, gyakorlatilag még szaga sem volt. Semmi külsérelmi nyomot nem lehetett rajta látni, ami lövés okozta sebzésre, gázolásra, barcogásban való küzdelem során vetélytárs általi szúrásra, vagy kutya esetleg aranysakál harapására utalt volna. Külön érdekesség a jobb agancsszáron az a hátrafelé növő rendellenes ág. Biztos nem volt kellemes neki, de semmiféle sérülést nem lehetett látni az alatta lévő bőrfelületen, még a szőrt sem koptatta ki” – fogalmazott Jókai Attila.

A szemtanú szerint nem mindennapi eset az ilyen, ugyanakkor az is biztos, hogy nem szökőévente egyszer fordul elő, hogy ilyen nagyobb testű vad-, esetleg háziállat egyede vízbe veszik, vagy a már kimúlt állat vízbe kerül.

Forrás és fotó: pecaverzum.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok