loader
Pásztormajális a Skanzenben

Pásztormajális a Skanzenben

A nyári szezon a pásztorélet jegyében telik a Szentendrei Skanzenben. Az idei év első hosszú hétvégéjén rengeteg programmal készülnek a szervezők. Az elmaradhatatlan kézműves foglalkozások mellett, a régi szerelmi hagyományok, így a májusfaállítás is megjelenik.

A Szentendrei Skanzenbe is beköszöntött a tavasz. A foglalkozások idén a bárányhoz illetve a pásztorkodáshoz kapcsolódnak, így a nem rég megszületett báránykák megtekintése mellett, a hagyományos, magyar pásztorélettel ismertetik meg a látogatókat. A bátrabbak kipróbálhatják a rackanyírást is.

Május 2-4-ig pedig a szerelem jegyében zajlanak az események. A program a „Pásztoróra” elnevezést kapta, hiszen nagyszüleink pajzán múltjából kaphatnak ízelítőt a felnőttek. A kisebbek májusfaállításban segédkezhetnek, ami a természet újjászületésének és a szerelemnek a szimbóluma. A régi hagyomány szerint a legények májusfát állítanak a kiszemelt hajadon háza elé, ezzel is kifejezve érzéseiket. De lesz leányvásár, monogramos zsebkendőkészítés, szerelmi jóslás és kincskeresés is.

Aki pedig a szerelmes hétvégén tartaná esküvői fotózását a Skanzenben, most ingyenesen megteheti!

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok