loader
Nagyszabású programsorozat a Magyar Kultúra Napján

Nagyszabású programsorozat a Magyar Kultúra Napján

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján egész délutánt és estét betöltő programsorozatra várják a budakalásziakat. A gyerekektől az idősekig mindenki találhat majd kedvére való elfoglaltságot.

Habár január 22-e szerdára esik, ne féljenek felkerekedni a gyerekekkel az iskola, óvoda után. 16 órától ugyanis Bogyó és Babóca mesékkel várják a családokat. Ott lesz M. Tóth Géza, a KEDD Animációs Stúdió vezetője, aki a népszerű magyar mesehősökről készített film rendezője. Mesevetítés, beszélgetés is lesz, de kulisszatitkok is kiderülnek. Ekkor adják át a rajzpályázat díjait is.

Ezzel párhuzamosan, 17:30-kor nyitják meg a Kós Károly Galériát, melyben rögtön két kiállítás mutatkozik be. Külüs László Ákos budakalászi, Barcsay-díjas festőművész tárlata mellett a falakra kerülnek a Képzőművész Kör képei is Budakalászi motívumok címmel.

19 órakor azokat a kisfilmeket ismerhetjük meg, melyeket a Művelődési Ház mobilfilm pályázatára küldtek be. A határidőt hétfőig meghosszabbították, így aki még kedvet érez, nézze meg a kiírást itt. A zsűri elnöke M. Tóth Géza lesz. A legjobbak értékes díjat kapnak, a nyertes egy eredeti vágószoftvert vehet át.

19:30-kor pedig egy új sorozat veszi kezdetét Budakalászi Irodalmi Beszélgetések címmel. Az első vendég Vámos Miklós író. A sorozat további találkozóin Czapáry Veronika helyi író beszélget majd Budakalászon és a környéken író alkotókkal.

További információ: www.koskarolymh.huKommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok