loader
Múzeumok éjszakája a Ferenczy Múzeumi Centrumban

Múzeumok éjszakája a Ferenczy Múzeumi Centrumban

Közösségi szoborépítés és fotózás, kreatív piknik a Kacsakőnél, zseblámpás városi séta múzeumtól múzeumig, művészetterápiás program és beavató tárlatvezetések várják a látogatókat a Ferenczy Múzeumi Centrum programjain, június 25-én.

Az idei, jubileumi Múzeumok éjszakáján nyolc tárlatot láthat a közönség Szentendrén a festészet, szobrászat, kerámia, fotográfia műfajában, s emellett izgalmas alkotóprogramokkal várnak a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóterei.

A szenior korosztály dr. Zám Mária tánc- és művészetterapeuta vezetésével különleges atmoszférájú programon vehet részt, amelyben eltérő művészeti ágak – festészet, irodalom, tánc és zene – találkoznak.  A családokat, gyerekeket közös alkotásra várja a GYIK Műhely "szentendrei tagozata" a Duna-parti Kacsakő árnyas zugában. A fotóművészet iránt érdeklődőknek szól a PhotoLab kiállítótér programja, amelyben közösségi fotózás és camera obscura készítés is lesz. A nyáresti, városismereti múzeumséta keretében nyolc szentendrei múzeum történetét ismerhetik meg az érdeklődők.

A kiállításokhoz kapcsolódva izgalmas tárlatvezetések várnak: Eged Dalma író, rendező a Kovács Margit, a Duna királynője című kiállításon, Szegedy-Maszák Zoltán intermédia-művész, egyetemi tanár Melkovics Tamás: Panta rhei című kiállításán, Szirtes János képzőművész, egyetemi tanár Puklus Péter: Egész életemben hazudtam című kiállításán kalauzolja végig a látogatókat. Kreatív elmerülést ígér a versekben M. Nagy Emese irodalomterapeuta Vas István irodalomtörténeti kiállításán. Deim Balázs fotográfus beavató, szakmai tárlatvezetését a Passing Time című kiállításon, Temesi Apol textilművész és Vincze Ottó képzőművész közös tárlatvezetését a Kifutó modellek című kiállításon és Muladi Brigitta művészettörténész tárlatvezetését a Két Paletta. Modok Mária és Czóbel Béla kiállításán hallgathatjuk meg.

A Múzeumok éjszakáján a szentendrei múzeumok 12 órától 23 óráig várják a közönséget.

Esemény: https://bit.ly/3xLc5jL

Forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok