loader
Művészeti sétával, könnyűzenei koncerttel és alkotófoglalkozásokkal várja a közönséget a MANK Galéria a Múzeumok Éjszakáján

Művészeti sétával, könnyűzenei koncerttel és alkotófoglalkozásokkal várja a közönséget a MANK Galéria a Múzeumok Éjszakáján

Művészeti sétával, könnyűzenei koncerttel és alkotófoglalkozásokkal várja a közönséget a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok éjszakáján, június 25-én a szentendrei MANK Galériában és az ÚjMűhely Galéria és kávézóban.

  A MANK által meghirdetett művészeti séta résztvevői Szentendre leghíresebb alkotóinak nyomán járhatják végig a város macskaköves utcáit - tájékoztatta az MTI-t pénteken a MANK.
    Mint közölték, a séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol az érdeklődők délután belekóstolhatnak a textilművészet és textiltervezés világába is. A Díszíts vászontáskát! workshop keretein belül bárki megtervezheti saját vászontáskáját, inspirációt merítve a program során megtekinthető, Sodrás című kortárs textilművészeti kiállításból.
    A közönséget számos más program is várja a MANK szentendrei galériáiban és a Régi Művésztelepen.
A festészet iránt érdeklődők Knyihár Amarilla képzőművész vezetésével ismerkedhetnek meg különböző festészeti technikákkal és anyagokkal az ÚjMűhely Galériában, ahol a ViszontLátás - Kortárs ön/arcképek című tárlat is megtekinthető.
    Az ÚjMűhely kávézó udvarán délután Rafael Mario jazz-zongorista, énekes koncertezik.
    Este a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében nyílik meg a Szobrok a kertben című szabadtéri kiállítás. Idén a korábbi évek Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjas alkotók kültéri alkotásaiból látható válogatás.
    A Múzeumok éjszakáján mindkét galéria hosszabbított nyitvatartással várja a közönséget: a MANK Galéria 20 óráig, míg az ÚjMűhely Galéria és kávézó 22 óráig látogatható.

 

Forrás: MTI

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok