loader
Most hétvégén Kalászi Vigasságok!

Most hétvégén Kalászi Vigasságok!

A Kalászi Vigasságok közel két évtizedes hagyományokra tekint vissza. Idén is olyan programokkal kedveskedik közönségének, amelyekben a magyar szokások és kultúra kiemelt szerepet kap. A főszerep ezúttal a néptáncé.

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a városban a Kalászi Vigasságokat. A hosszú múltra visszatekintő program idén a régi tradíciók mellett új utakat is keres, hogy a foglalkozások palettáját színesítsék. Ebben az évben a Nemzeti Kulturális Alap nyújtott kiemelt támogatást a kivitelezésben.

A program repertoárjában az autentikus népzenét és néptáncot bemutató előadások éppúgy szerepelnek (Lenvirág és Kalász Táncegyüttes, Khamoro Budapest Band), mint az új utakat kereső etno- és világzenei produkciók (Afrobreakz, Kerekes Band, Salsa Diabolica Tánccsoport, Évkerék Társulat).

A produkciók és a foglalkozások két helyszínen zajlanak majd folyamatosan, egymással párhuzamosan. A színpadi programok hoppmestere Gulyás László lesz, aki a fellépők színes seregét dirigálja délelőtt 10 órától egészen éjfélig. A kísérő programok leginkább a kisebbeknek tartogatnak izgalmakat, Bartha Tóni népi ügyességi játékaival ismerkedhetnek, a Fejedelmi Pékségben kemencében lehet majd sütni a finomságokat, de lesz kézműves vásár és különböző kreatív foglalkozások is.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok