loader
Mit olvasson a gyerek?

Mit olvasson a gyerek?

Májusban két alkalommal is tartanak rendhagyó szülői értekezletet a Pest Megyei Könyvtárban. A beszélgetéseken a gyermekvállalástól a felső tagozatba lépésig, hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

A program célja, hogy a szülők bevált praktikákkal, módszerekkel megismertethessék az olvasás örömét a gyermekekkel. Az olvasás könnyen a gyerekek szenvedélyévé válhat, ha már egészen kis korban felolvasnak, mesélnek nekik.

Az első előadás témája a várandósságtól az óvódáskor időszakát járja körül, melyben szó lesz a felolvasás fontosságáról, valamint arról, hogy milyen jellegű történetek és mesék segíthetik a gyermek fejlődését. A szülő értekezlet május 14-én, szerdán, 17 órakor kezdődik.

A következő foglalkozáson már a nagyobbakról, az iskoláskorú gyerekekről lesz szó. Ekkor az olvasni tanulás folyamatáról, szövegértésről és fejlesztő irodalmakról hallhatnak az érdeklődők. De különböző nyári olvasmányokat is ajánlanak majd a szervezők. A második alkalom egy héttel később, május 21-én lesz. A kezdés azonos időpontban lesz.

A belépés mindenki számára díjtalan.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok