loader
Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban

Mikulás Fesztivál Nagykarácsonyban

Ünnepi hétvége kezdődött pénteken a 18. Országos Mikulás Fesztiválon a Fejér megyei Nagykarácsonyban, ahol hátrányos helyzetű kisgyermekeket is vendégül lát a Mikulás.

A szervezők tájékoztatása szerint pénteken és jövő kedden mintegy kétszáz hátrányos helyzetű kisgyermek érkezik Mikulásfalvára a martonvásári, a tatabányai és a fejér megyei gyermekotthonokból, valamint a Hajléktalan Óvodából. Pénteken egy különleges zenei élmény is várta őket, hiszen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar előadásában hallgathatták meg Prokofjev Péter és a farkas című szerzeményét homok-animáció segítségével.
A rászoruló gyerekeket az 1 könyv+1 játék=1 csillogó szempár elnevezésű jótékonysági akcióban összegyűjtött ajándékokkal is meglepik. A gyűjtést egészen december 22-ig folytatják, az összegyűlt ajándékokat a Világítótorony Alapítvány segítségével juttatják el a családokhoz, intézményekhez.
A hat hétig tartó mikulás fesztiválon csaknem húszezer látogató fordul meg évente, a legtöbb vendég azonban Mikulás nap környékén van. Ezért pénteken, szombaton és vasárnap nem csak a Mikulásház, a Mikulás rénszarvasai és ajándékládikái várják a látogatókat, hanem mesekoncertek, betlehemes játékok és családi programok is.
A résztvevők a három nap során megtekinthetik a Görömbő Kompánia népi mesejátékát, a Kaláka együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertjét is.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok