loader
Meghívó / Majd máskor, majd máshol – építészet és művészet

Meghívó / Majd máskor, majd máshol – építészet és művészet

Idén negyedik alkalommal nyílik meg a MANK Nonprofit Kft. által működtetett ÚjMűhely Galériában az immár hagyománynak számító kortárs ékszereket és képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállítás. A magyar művészek munkáiból válogatott csoportos tárlat ezúttal a design, az iparművészet, a képzőművészet és az építészet kapcsolódási pontjait helyezi a fókuszba. Az építészet alapfogalmai – a szerkezet, a felület, a lépték, a tömeg, a funkció – mellett a tárlat a címben előhívott idő és tér dimenziója mentén olyan kérdéseket is felvet, mint az otthon és az elvágyódás, az emberi lélek és a társadalom mint szimbolikus építmény, illetve az emberi lépték viszonya az épített környezethez.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. „Majd máskor, majd máshol – építészet és művészet” csoportos kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás megnyitójának időpontja: augusztus 3., szerda 18:00, helyszíne: ÚjMűhely Galéria, 2000 Szentendre, Fő tér 20.

A kiállítást Szilágyi B. András művészettörténész nyitja meg, közreműködik Ayumi Toyabe kortárs táncos.

További részletek:

https://www.facebook.com/events/367985425410257/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

Borító: Horányi Kinga: Quarantine Set, 2020

Forrás: alkotomuveszet.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok