loader
Kedden ismét kinyitnak a BKV múzeumai

Kedden ismét kinyitnak a BKV múzeumai

Jövő évben ünnepli 30 éves évfordulóját az a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum, amely keddtől már egy teljesen megújult, a vállalat múltját, ikonikus járműveit bemutató tárlattal várja az érdeklődőket.

A szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum névre keresztelt ipartörténeti gyűjteményt 1992-ben, az 1914-ben épült HÉV-kocsiszínben nyitották meg.

Holnap megnyitja minden - a BKV Zrt. tulajdonában álló- múzeum a kapuit.

A Városi Tömegközlekedési Múzeumban megújuló tárlat várja a látogatókat, a Földalatti Vasúti Múzeumban a kisföldalatti megnyitásának 125. évfordulójára emlékeznek.

A 18 év alatti látogatók a kihelyezett biztonsági előírásokat betartva, a felnőtt érdeklődők a védettségi igazolványt bemutatva válthatják meg belépőjüket egy buszjegy áráért - olvasható a közleményben.

A múzeumban idén új kezdeményezésekkel várják a közlekedésrajongó látogatókat, többek között szimulátoron próbálhatják ki a villamosvezetés élményét, valamint szakértő vezetéssel nyitják ki járműveik belső terét is.

A Földalatti Vasúti Múzeumban autentikus helyszínen lehet emlékezni a kisföldalatti megnyitásának 125. évfordulójára. A metróaluljárójából nyíló, 1975 óta működő múzeum ugyanis a világon elsőként, 1896. május 2-án átadott Millenniumi Földalatti Vasútnak (MillFAV) állít emléket. A múzeumot a kettes metró építésekor, 1955-ben kiiktatott eredeti alagútszakaszban olyan járműemlékekkel rendezték be, mint az 1-es és 19-es pályaszámú Schlick gyártmányú motorkocsik vagy a 81-es, vezetőállásos MillFAV-pótkocsi, amely 1960 és 1973 között közlekedett a vonalon.

Bővebb információk a tárlatokról a www.bkv.hu weboldalon találhatók.

 

 

 

 

 

 

Forrás: mti.hu

Kép forrása: bkv.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok