loader
Jön az első Szentendrei Sörfesztivál

Jön az első Szentendrei Sörfesztivál

Július második hétvégéjén rendeznek első alkalommal sörfesztivált a városban. A hagyományteremtő eseményt koncertek és sportközvetítések kísérik, több mint ötvenféle kézműves sör társaságában.

Magyarország nagyvárosaiban, különösképpen Budapesten hosszú évek óta rendeznek kézműves sörfesztiválokat, amelyeket mindig nagy érdeklődés kísér. A leghíresebb budapesti Mikszáth téri sörfesztivál két éve már a helyét is kinőtte, annyian érkeztek a rendezvényre.

Júliusban háromnapos sörünnep várja az érdeklődőket immáron városunkban is, az I. Szentendrei Sörfesztiválon. Az Eleven-kert külön sátorral vonul a rendezvényre, ahol kora délutántól egészen késő estig koncerteket tartanak a helyi zenekarok, valamint a Kalap kabát tehetségkutató döntősei is fellépnek majd. Akik pedig megfáradnak a különböző sörök kóstolgatása közben, a futball világbajnokság eseményeit követhetik nyomon az óriáskivetítőkön. Az aktívabb sportimádók csocsózhatnak, vagy gombfocit is játszhatnak. De a gyerekek sem maradnak ki az élvezetekből, kézműves programokkal és játéksarokkal készülnek számukra a szervezők.

A rendezvényen több magyar kézműves sörfőzde is képviselteti magát, többek között a Rotburger, a Bors és a Serforrás Serfőzdével is találkozhatnak a látogatók. Szentendre képviseletében a Teddy Beer Kézműves Söröző lesz jelen. A sörkülönlegességek között megtalálhatók a magas alkoholtartalmú fekete és vörös sörök, a kicsit lágyabb gyümölcsös aromájú frissítők, de csokimalátás, gyömbéres-citromos és gesztenyés ínyencségeket is lehet majd kóstolni. A programok július 11-től 13-ig egész nap látogathatók a Dunakorzón. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok