loader
Januári programajánló

Januári programajánló

2022. január 31-ig Szutor Katalin festőművész „A fény érintése” című ikonkiállítása tekinthető meg a Művelődési Ház kávézójában, amely méltó környezetet biztosít a lélek, szellem és test elmélyülésére. Pilinszky János sorait idézve: „Add, Istenem, hogy a világ kisimuljon és elcsendesedjen bennem és mindenkiben.”

PROGRAMOK A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL:

2022. január 22-ig csodálhatjuk meg Wieszt József grafikus és festőművész emlékkiállítását. A tárlaton a budakalászi kötődésű Wieszt József (1951-2007) festő- és grafikusművész műveiből válogatott anyagot tekinthetik meg a Faluház látogatói. Az alkotások egyik fő témája az emberi tevékenységnek a természetre gyakorolt hatása, illetve a kettő egymáshoz fűződő viszonya, ugyanakkor a kiállítás tükrözi Wieszt József művészi és tematikus sokoldalúságát is. A belépés ingyenes.

2022. január 14-én 17 órakor a Bogár Muzsika együttes koncertjére várják a gyerekeket. Az elsősorban gyerekekhez szóló Bogár Muzsika zenekar egyedülállónak számít a hazai zenei palettán. Előadásaik zeneközpontúak, sok interakcióval, a kicsik számára jól érthető szövegekkel szólítják meg kis közönségüket. A nagy sikerű „Nagypapa pocakja”, „Bálnaszörp”, „Palacsintadal” és a „Hóünnep” című dalok mellett budakalászi koncertjükön új lemezük anyagából is előadnak, mely Francsovics Judit verseire épül. A belépés ingyenes.

2022. január 20. 19 órakor Á La Quartet kamarazenei koncertje örvendezteti meg a zenekedvelőket. Az elegáns, szenvedélyes, vidám kamaraegyüttes színes repertoárral rendelkezik a klasszikus gyöngyszemektől az opera és broadway-sikerek zenéin keresztül egészen napjaink popzenéjéig. A koncert a Filharmónia Magyarország Végh Sándor Vonósnégyes Programjának támogatásával valósul meg. A belépés ingyenes.

2022. Jan. 22. 19 órakor beck@grecsó – Hoztunk valamit magunkból. Beck Zoltán és Grecsó Krisztián zenés irodalmi pódiumestje szórakoztatja a nagyérdeműt.
Az írónál gitár van, a  zenész pedig felolvas. Beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.  Kísérőszolgáltatásként gyerekfelügyeletet biztosítanak a Faluház munkatársai.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárba való belépés az aktuális járványügyi szabályok betartásával lehetséges. A programokra jegyek kaphatók a tixa.hu oldalon, illetve az előadások előtt a helyszínen. A műsorváltozás jogát fenntartják. A belépés fogyatékkal élők és nyolc év alattiak számára – ha az nem kifejezetten gyerekprogram – ingyenes.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok