loader
Idén két díjat alapít a Ferenczy Múzeumi Centrum

Idén két díjat alapít a Ferenczy Múzeumi Centrum

A Ferenczy-díjat hazai képzőművészek számára hirdetik meg két kategóriában: a Fiatal feltörekvő művész díjra 35 év alatti, a Befutott művész díjra 35 év feletti képzőművészek pályázatát várják. A Korniss kutatói ösztöndíjjal az intézmény célja, hogy a pályázaton nyert szakember számára Szentendre művészeti, kulturális vagy építészeti hagyománya, múltja szolgáljon a kutatási téma alapjául.

A Ferenczy Múzeumi Centrum, mint a hazai művészeti színtér egyik meghatározó intézménye, az idén életre kelt egy maradandó, művészetpártoló programot. Ennek eredményeként 2022-ben megalapítja a Ferenczy-díjat, melyet kétévente ítél oda pályájuk elején járó és már befutott képzőművészek számára. A beérkezett pályaművekből a múzeum szakmai csapata előválogatást végez, melyből a szakmai zsűri választja ki az nyertes pályaműveket. A finalisták alkotásaiból kiállítás nyílik a Ferenczy Múzeumi Centrumban.

Az intézmény feladatának tekinti, hogy a múzeum tudományos és a szélesebb közönség számára visszatérően izgalmas, korszerű és nyitott múzeum legyen. Olyan komplex gondolkodási központ létrehozása a cél, amely hajlik a reflexióra, a tudományterületek folyamatos historiográfiai szemléletét elegyíti a gyűjteményi, feldolgozási és időszaki kiállítási tevékenységgel. Az intézmény célja a Korniss kutatói ösztöndíjjal, hogy a pályázaton nyert szakember kutatási témájának Szentendre művészeti, kulturális vagy építészeti hagyománya szolgáljon alapul.

További információ: https://femuz.hu/uj-muzeumi-dijak/

www.muzeumicentrum.hu

Forrás: femuz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok