loader
Együttműködik a MANK és a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány

Együttműködik a MANK és a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány

A szentendrei ÚjMűhely Galériában adják át öt éven keresztül a Barcsay-díjakat. Együttműködésre lép a Barcsay-örökségét gondozó Barcsay Alapítvány és a MANK: a szentendrei ÚjMűhely Galéria ad otthont az elkövetkezendő öt évben a Barcsay-díjjal kitüntetettek kiállításának; 2028-ig ezeknek a tárlatoknak az ünnepélyes megnyitóján adják át a fiatal festőművészeknek a Barcsay-díjakat – jelentette be a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány május 20-án. A két szervezet a magyar alkotóművészet támogatójaként, nagy hangsúlyt fektetve a Barcsay Jenő szellemiségét képviselő, azt érvényesítő fiatal festőművészek művészeti tevékenységének támogatására és alkotásaik széles körben történő ismertté tételére, a korábbi eredményes közös munkára támaszkodva erősíti meg a közös munkát az együttműködéssel. 

A Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány minden évben pályázatot hirdet olyan fiatal festőművészek számára, akik művészetükben tovább viszik Barcsay Jenő szellemiségét, alkotói következetességét, a művészet iránt érzett alázatát. A pályázat lezárásaként rendezett díjátadó ünnepség egyben legfeljebb három díjazott festőművész műveiből rendezett kiállítás megnyitása. A díjátadó ünnepség és a kiállítás megrendezése Barcsay Jenő születésnapján (január 14.), vagy ahhoz közel eső napon történik az elkövetkezendő években is. A megállapodás értelmében az Alapítvány készíti el a pályázati felhívást és hirdeti azt meg, lebonyolítja a pályázatok elbírálását a MANK által jelölt kurátor bevonásával, elkészíti a Barcsay-díjjal járó érmet és oklevelet. A MANK a pályázat népszerűsítésében segít, majd a kiállítás kurátori feladatainak ellátása mellett helyszínt is biztosít a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

Az együttműködési megállapodást a MANK részéről Tardy Anna ügyvezető igazgató, az Alapítvány részéről pedig Feledy Balázs kuratóriumi elnök mellett a kuratóriumi tagok is aláírták. 

 

Forrás: https://alkotomuveszet.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok