loader
Dicséretes Arany minősítést szerzett a hétvégén a budakalászi Méhes Imre Kórus

Dicséretes Arany minősítést szerzett a hétvégén a budakalászi Méhes Imre Kórus

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Keszthelyi Dalünnepet, az amatőr kórusok országos fesztiválját, most másodszor érdemelték ki a rangos elismerést. A budakalászi vegyeskar a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával vehetett részt a rendezvényen. Az énekkar a Magyarok Nagyasszonya-Plébániatemplomban az egyházi, míg a Balatoni Múzeumban a világi repertoárral vívta ki a rangos zsűri elismerését. A Kórusok Országos Tanácsa, azaz a KÓTA felel a zenekarok, együttesek, kórusok legmagasabb szakmai minősítéséért, így erről a kitüntetésről is ők döntöttek. Közel negyven énekkar vonult fel ez alkalommal a hagyományosan kétévente szervezett fesztiválon. A Méhes Imre Kórus a három napos megmérettetésen július 1-3. között két jóhangulatú sétáló koncertet is adott a fő téri járókelők, valamint a vasútállomás közönségének nagy örömére. A tavalyi évben a járvány közbeszólt, de jövőre újra megrendezik az eseményt.

A Méhes Imre vezetésével 2005-ben megalakult kórust alapítókarnagyuk halála óta Orosz Erzsébet dirigálja. Az együttes egykori vezetője nevét tavaly vette fel. Az új karvezető már korábban is volt a Kalász Művészeti Iskola szolfézstanára, tehát a városhoz régi szálak fűzik. Régi gimnáziumi kórusaival és népzenei együtteseivel egyaránt országos elismertségre tett szert.

A július eleji minősítő hangversenyen tanúsított kiváló szereplésük után a nyári szünetet követően a Budakalászi Városnapon lehet találkozni velük szeptember 3-án szombaton. Műsoruk gerincét a templomban, a múzeumban, valamint a nagysikerű utcazenélések alkalmával felcsendülő darabok alkotják majd.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok