loader
Czóbel, egy francia magyar

Czóbel, egy francia magyar

Hamarosan megnyílik a 101 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét bemutató kiállítás a MűvészetMalomban. A kiállítás közel 200 darab műalkotásból áll, amelyek közül jó néhány eddig még nem szerepelt hazai múzeumban.

A Ferenczy Múzeum 2014. május 30-án nyitja meg új tárlatát, melyben Czóbel Béla magyar festőművész életműve mutatkozik be. A csaknem 200 darab, külföldi gyűjteményből, valamint jelentős magyar magángyűjteményekből érkező festmény, összegzi a 101 évvel ezelőtt született művész munkásságát. A múzeum rengeteg időt és energiát fektetett a kiállítás létrehozásába, 55 kölcsönzési kérelmet indított különböző jelentős külföldi és magyar magán- illetve közgyűjteménybe.

A nagyszabású időszaki kiállítás május 30-án nyitja meg kapuit. A megnyitóval egy időben megjelenik egy 200 oldalas katalógus is, amely a művész életművének különböző korszakaiba, illetve grafikai munkásságába enged betekintést. A kiállítás kurátorai Barki Gergely, Bodonyi Emőke, Jurecskó László és Kratochwill Mimi.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok