loader
Az én Szentendrém

Az én Szentendrém

A verseny résztvevői három fordulóban mérhetik össze tudásukat. Első körben egy 32 kérdésből álló, helytörténeti totót kell kitölteniük a versenyzőknek, amit július 15-ig tehetnek meg. A kérdéseket Máté György „Olvasnivaló Szentendréről, szentendreiekről” című könyvéből válogatták.

A második fordulóban ehhez hasonlóan, szintén feladatlapot kapnak a versenyzők, ismert szentendrei helyszínekhez kapcsolódó kérdésekkel. A teszt könnyen megoldható, hiszen néhány rövid sétával megtalálhatjuk a válaszokat, ha nyitott szemmel járunk a városban. A kvízlap leadási határideje augusztus 29., péntek.

Az utolsó megmérettetés a legnehezebb, kutatás és esszéírás a feladat, melynek címe „Az én Szentendrém”. Ehhez szükség lesz egy kis egyéni kutakodásra és sok fantáziára. A döntőbe jutottaknak végül egy rövid esszében, képsorozatban vagy kisfilmben (szabadon választható) kell megfogalmazniuk Szentendréhez fűződő viszonyukat. Ennek leadási határideje szeptember 26-a.

A döntő 2014. októberében lesz, az Országos Könyvtári Napok keretében. A záró programot játékos feladatok, villámkérdések, valamint elismert és népszerű helytörténészek előadásai színesítik.

A városismereti vetélkedőre regisztrálni június 15-ig a Pest Megyei Könyvtárban lehet.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok