loader
Artisjus-díjat kapott Sárik Péter és Szepesi Mátyás

Artisjus-díjat kapott Sárik Péter és Szepesi Mátyás

Könnyű- és komolyzenei alkotókat díjazott idén is az Artisjus: tizenkét zeneszerzőt, szövegírót, alkotói közösséget tüntettek ki. Zsoldos Béla életműdíjat, Sárik Péter az év zeneszerzője címet, Szepesi Mátyás pedig az év szövegírójának járó díjat kapja a szerzői egyesülettől.

Az Év Könnyűzeneszerzője díjat Sárik Péter, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zongoraművésze kapta. A Sárik Péter Trió és más különleges zenei formációk tagjaként rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt, többször fellépett már Szentendrén is. Több alkalommal szerepelt nagy sikerrel az Egyesült Államok és Anglia legjelentősebb zeneszerző versenyein. Önálló szerzeményei mellett kiváló előadója Bartók és Beethoven saját maga által jazzre áthangszerelt műveinek. A Kékszakállú herceg vára opera jazzátiratát 2021-ben alkotta meg.

Az Év könnyűzenei szövegírója Szentendre szülötte, Szepesi Mátyás énekes, gitáros, dalszerző, dalszövegíró, a Konyha zenekar frontembere. Habár mindig zenésznek készült, profi zenei karrierje harminchat éves korában kezdődött csak el – de addig is a zeneiparban dolgozott. A 2010-es években Konyha nevű zenekarával adott ki három lemezt. Zenekarával 2016-ban elnyerte a Hard Rock Café Budapest Az év zenekara díjat. Dalszövegíró munkáját 2019-ben két ízben is elismerték: elnyerte A Dal – A Legjobb Dalszöveg Írója és a Petőfi Zenei Díj – Az Év szövegírója díjakat is.

Az Artisjus díjasokról szóló sajtóanyag itt található: www.artisjus.hu

Forrás, fotó: petersarik.com / artisjus.hu 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok